U organizaciji Športskog ribolovnog društva ”Klen” Čačinci i Turističke zajednice općine te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Športskom rekreacijskom centru ”Rupa” u Čačincima održana je 4. Ribička noć. Riječ je o manifestaciji koja izravno promovira gastronomiju i turizam kako čačinačkog kraja, tako i cijele Slavonije. U sklopu manifestacije članovi ŠRD Klen pripremali su tradicionalne slavonske riblje specijalitete: fiš-paprikaš i šarana ra rašljama, a miris ribe namamio je mnoge posjetitelje u Rupu koja je po prvi puta bila lokacija ove manifestacije:
-Obzirom da je u tijeku sanacija naših ribnjaka, ove godine smo odabrali ”Rupu” za lokaciju Ribičke noći koja nam se onako ”na prvu” pokazala kao rješenje i pokazalo se kao pun pogodak jer je došlo jako puno ljudi i svi su uživali. – rekao je predsjednik ŠRD ”Klen” Čačinci Renato Šafranko.
Suorganizator manifestacije je Turistička zajednica općine:
– Promocija turizma našeg kraja sve više dolazi do izražaja, uz Jankovac koji je jedan sasvim drugačiji tip, ovo je jedna priča promocije ribolovnog turizma koje je specifično za naš kraj i cijelu Slavoniju i naravno da mi itekako držimo do toga. – rekla je Ana Marunica direktorica TZ ureda Čačinci.
Glavni pokrovitelj bila je, naravno, Općina Čačinci:
-Posebno mi je drago kada se udruge aktivno uključe u društveni život zajednice i povuku jedan ovakav događaj koji koristi svima. Evo, u sklopu manifestacije predstavilo se nekoliko OPG-a, a naravno prije svega prezentirali smo našu slavonsku ribu i riblje specijalitete i pokazali našu bogatu slavonsku i čačinačku gastronomiju. Općina je uvijek tu, pomaže koliko može i uvijek će biti na raspolaganju svojim udrugama na ovakvim i sličnim događanjima. – rekao je zamjenik načelnika općine Čačinci Alen Jurenac.